Ziektekostenfactuur

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie: het vergoedingenoverzicht kan best ingewikkeld zijn. Genoeg reden om het u makkelijker te maken.

In één oogopslag: wat moet ik betalen of wat ontvang ik?

De ziektekostenfactuur geeft u meteen de belangrijkste informatie. U vindt er ook informatie over wanneer u het bedrag krijgt of hoe het bedrag aan ons kunt betalen.

Uitleg per nota

Wilt u weten hoe het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Dit kunnen declaraties van u of van uw zorgaanbieder zijn.

Niet alle informatie op de ziektekostenfactuur

Op de ziektekostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat. In verband met uw privacy vermelden wij deze specifieke informatie niet op de ziektekostenfactuur.

Ik kan de rekening niet betalen

Is uw financiële situatie op dit moment onzeker of bent u verrast voor de rekening? Het is vervelend en stressvol als u moeite heeft met betalen. Wij nemen graag die onzekerheid weg. Neem contact met ons op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Vragen? Neem contact met ons op!

Hebt u een vraag over een nota op de ziektekostenfactuur? Wilt u bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Specifieke informatie over ziektekosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.